Ilmastovaalit vai eduskuntavaalit

Ilmasto muuttuu. Muutos tapahtuu tai on tapahtumatta, riippumatta Suomen päästöistä tai niiden rajoittamisesta. Suomen hiilipäästöt sitoutuvat Suomen omiin hiilinieluihin, ja kapasiteettia hiilen sitomiseen jää käyttämättä lähes puolet. Hiilinielujen kasvattaminen onnistuu tehostamalla metsänhoitoa. Suomi ei maapalloa pienine päästöineen tuhoa, eikä millään toimella tai edes eduskunnan päätöksellä pelasta.

Meillä on edessä ilmastovaalit, joissa oikein äänestämällä pysäytämme globaalin ilmaston lämpenemisen. Tämä median ja poliitikkojen tuputtama väite ei ole totta. Meillä on edessä eduskuntavaalit. Media ja  vihreät somehuutajat tahtovat äänestäjien valitsevan kansanedustajiston yhden mielikuvin markkinoidun apokalyptisen uhkakuvan perusteella. Äänestämällä ilmastohurmiossa yhden asian ihmisiä vailla muuta poliittista osaamista, kansa tekee karhunpalveluksen Suomen uskottavalle parlamentarismille.

Medialla on suuri merkitys yleisen mielipiteen muodostumiseen vaaliteemoista. Tämä yhdistettynä somen aiheuttamaan ryhmäpaineeseen keskittyä trendikkäisiin ilmiöihin, johtaa omien mielipiteiden muodostamisen mahdottomuuteen. Some altistaa ihmiset joukkohurmokselle, jossa kovimpaa huutava joukkio saa eniten kannatusta. Kenenkään ei ole järkevää seisoa faktojen kanssa yksin valtavirtaa vastaan, jota johdetaan mielikuviin perustuvilla harhautuskampanjoilla. Lopputulemana kansalainen ei enää ymmärrä vaalien tarkoitusta, joka on eduskunnan valitseminen. Lieneekö viitsivät edes äänestää. Pelon siemen lapsiin ja nuoriin on kuitenkin onnistuttu istuttamaan.

Ajankohtaisempia vaaliteemoja olisivat talousvaalit, sotevaalit, maahanmuuttovaalit, sisäisen turvallisuuden vaalit tai mitkä tahansa vaalit, jotka käsittelevät eduskuntatoimeen kuuluvia teemoja. Globaalin ilmaston lämpenemisen pysäyttäminen ei edellämainittuja kriteereitä täytä. Suomi tekee jo vastuullisempaa ilmastopolitiikka kuin enemmistö EU:n muista jäsenvaltioista. Siksi meillä ei ole, eikä tule ilmastovaaleja, eikä ole vastuullista toimintaa yrittää mielipidevaikuttaa ihmisiin puskemalla epäolennaista teemaa päävaaliteemaksi ja lietsoa ilmastopaniikkia ja pakokauhua.

 

karisalokivi
Saarijärvi

Itsenäinen tuumailija. Kaikki mielipiteeni ovat omia. Aion kirjoittaa omalla tyylilläni itseäni kiinnostavista asioista.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu